Πέμπτης...ταξίδια!!! Πέμπτης...book!!!

Η Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου Πρασινάδας σας καλωσορίζει στο ηλεκτρονικό βιβλίο της.

Ένα ηλεκτρονικό βιβλίο γεμάτο ταξίδια, εργασίες, ζωγραφιές, κείμενα, ποιήματα, σπαζοκεφαλιές, αστεία, εικόνες, γέλια, χαρές ...

Ελάτε να σας ξεναγήσουμε με κέφι και χαμόγελο...

Βίρα τις άγκυρες...

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013



Ανθρώπινα δικαιώματα

Οικουμενικά και αδιαίρετα

H ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα, οι κανόνες δικαίου και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν ενσωματωθεί στην ιδρυτική της συνθήκη και έχουν ενισχυθεί με την έγκριση του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων. Οι χώρες που επιθυμούν να προσχωρήσουν στην ΕΕ οφείλουν να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως και οι χώρες που έχουν συνάψει εμπορικές και άλλου είδους συμφωνίες με την Ένωση.

Η αρχή γίνεται στο εσωτερικό της Ένωσης

Αν και η ΕΕ έχει γενικά καλές επιδόσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εντούτοις δεν μπορεί να επαναπαυθεί. Έτσι, δραστηριοποιείται στην καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και άλλων μορφών διακρίσεων που βασίζονται στη θρησκεία, το φύλο, την ηλικία, την αναπηρία ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό, και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο χώρο του ασύλου και της μετανάστευσης. Η Ένωση έχει μακρά παράδοση ως χώρα υποδοχής ατόμων από άλλες χώρες, τα οποία έρχονται είτε για να εργαστούν είτε επειδή εγκαταλείπουν τις εστίες τους λόγω πολέμων ή διωγμών.

Πηγή: www.europa.eu/pol/rights

Αφίσα κατά των διακρίσεων © EU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου