Πέμπτης...ταξίδια!!! Πέμπτης...book!!!

Η Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου Πρασινάδας σας καλωσορίζει στο ηλεκτρονικό βιβλίο της.

Ένα ηλεκτρονικό βιβλίο γεμάτο ταξίδια, εργασίες, ζωγραφιές, κείμενα, ποιήματα, σπαζοκεφαλιές, αστεία, εικόνες, γέλια, χαρές ...

Ελάτε να σας ξεναγήσουμε με κέφι και χαμόγελο...

Βίρα τις άγκυρες...

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013


Όχι στο ρατσισμό
και στις φυλετικές διακρίσεις

Δραστηριότητα: Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού συζητάμε για τα θεμελιώδη δικαιώματα των ανθρώπων στην ΕΕ και στον κόσμο.

   Σήμερα ακούσαμε στην τάξη το παραμύθι "Η καλύβα του μπαρμπα-Θωμά" από τη συλλογή " Η μαγική παραμυθούπολη 3", που είναι ουσιαστικά μια μικρή περίληψη του ομώνυμου μυθιστορήματος της Χάριετ Μπήτσερ Στόου.  Ξεφυλλίσαμε το βιβλίο ( εκδ. Ρήγας ) , είδαμε τις εικόνες και προβληματιστήκαμε με το εξώφυλλο και γενικά το θεσμό της δουλείας.   




   Στη συνέχεια διαβάσαμε το βιβλίο " Το λεωφορείο της Ρόζας " των Fabrizio Silei, Maurizio A.C. Quarello, εκδ. Κόκκινο και μιλήσαμε για τη δύναμη ψυχής της Ρόζας και της κάθε Ρόζας που μάχεται για τα δικαιώματά της και για το φόβο του παππού απέναντι στην εξουσία των λευκών. 
   Μια φράση του βιβλίου ας θυμόμαστε πάντα:
" Υπάρχει πάντα ένα λεωφορείο που περνάει στη ζωή του καθενός από εμάς. Εσύ κράτα τα μάτια ανοιχτά: μη χάσεις το δικό σου. "




Συνεχίσαμε τη συζήτηση μιλώντας για τα θεμελιώδη δικαιώματα των ανθρώπων στην ΕΕ και στον κόσμο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου