Πέμπτης...ταξίδια!!! Πέμπτης...book!!!

Η Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου Πρασινάδας σας καλωσορίζει στο ηλεκτρονικό βιβλίο της.

Ένα ηλεκτρονικό βιβλίο γεμάτο ταξίδια, εργασίες, ζωγραφιές, κείμενα, ποιήματα, σπαζοκεφαλιές, αστεία, εικόνες, γέλια, χαρές ...

Ελάτε να σας ξεναγήσουμε με κέφι και χαμόγελο...

Βίρα τις άγκυρες...

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013


Θα πάρουμε μέρος στο
2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σκίτσου



«Η χρήση του δρόμου… είναι στο χέρι σου – Αύριο εγώ θα οδηγώ»

Η επιστημονική ομάδα της EDUCARTOON, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για την κυκλοφοριακή αγωγή, συνδιοργανώνει με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, τον 2ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό σκίτσου με τίτλο: «Η χρήση του δρόμου…είναι στο χέρι σου – Αύριο εγώ θα οδηγώ».  Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Θέμα του διαγωνισμού: «Οδική ασφάλεια»

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ΄- Ε΄- Στ΄ δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών αλλά και σε ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε θέματα ασφάλειας στο δρόμο και να διαμορφώσουν σωστή οδική κουλτούρα μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία.
Η συνεργασία αυτή συνδυάζει αποτελεσματικά την ευρεία διδακτική εμπειρία του εκπαιδευτικού δυναμικού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών  στα θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και την πρωτοποριακή εκπαιδευτική πλατφόρμα της Educartoon, που εισάγει τη γελοιογραφία στην εκπαίδευση.
Τα παιδιά μπορούν να δουλέψουν ατομικά ή σε ομάδα και να υποβάλλουν στον διαγωνισμό χιουμοριστικό σκίτσο, γελοιογραφία ή και ζωγραφιά.

 Ο διαγωνισμός λήγει στις 10 Μαρτίου του 2013.

Βράβευση

Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει τον Απρίλιο  του 2013 από επιτροπή που θα οριστεί από τους συνεργαζόμενους φορείς και το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού.
Τρία βραβεία θα δοθούν και δεκαεπτά έπαινοι θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση το Απρίλιο, όπου θα εκτεθούν και τα βραβευμένα έργα.

Σημείωση

Οι συμμετοχές των μαθητών –τριών του περσινού διαγωνισμού έφτασαν τις 5.000, από 357 σχολεία όλης της επικράτειας, με αποστολή 4.500 έργων (ατομικών και ομαδικών).

Ήδη ετοιμάζουμε τα έργα μας που θα σας παρουσιάσουμε μετά την αξιολόγηση των έργων.

Δουλεύουμε σε ομάδες.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου