Πέμπτης...ταξίδια!!! Πέμπτης...book!!!

Η Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου Πρασινάδας σας καλωσορίζει στο ηλεκτρονικό βιβλίο της.

Ένα ηλεκτρονικό βιβλίο γεμάτο ταξίδια, εργασίες, ζωγραφιές, κείμενα, ποιήματα, σπαζοκεφαλιές, αστεία, εικόνες, γέλια, χαρές ...

Ελάτε να σας ξεναγήσουμε με κέφι και χαμόγελο...

Βίρα τις άγκυρες...

Τρίτη 14 Μαΐου 2013


Doodle 4 Google 2013 - «Η Ελλάδα μου»

Οι σκέψεις και τα συναισθήματα που γεννά σε τέσσερις μαθητές η λέξη "Ελλάδα". Παιδιά που πήραν μέρος στο διαγωνισμό Doodle 4 Google 2013 - «Η Ελλάδα μου» συγκίνησαν με τα έργα τους. Νικητής και τιμώμενο πρόσωπο στο σημερινό doodle της Google ο 10χρονος Αστέριος Ρέυνικ.  

O μεγάλος νικητής του διαγωνισμού, ο 10χρονος Αστέριος Ρέυνικ, από το 2ο Δημοτικό σχολείο από το Λιτόχωρο Πιερίας, ονόμασε το έργο του 

"Ελλάδα μου, ήλιος και Θάλασσα"

 «Ζωγράφισα το doodle με ένα μεγάλο ήλιο, τη θάλασσα και την ελληνική σημαία γιατί για εμένα αυτά είναι η Ελλάδα».


Η Αναστασία Καρελα από το 2/θέσιο Πειραματικό Σχολείο Πατρών, έγραψε για τη ζωγραφιά της:Όταν ακούω 'Ελλάδα' σκέφτομαι τους αρχαίους Έλληνες και τον πολιτισμό τους και τη θάλασσα μας με τα καταγάλανα νερά της. Η κουκουβάγια σύμβολο της Αθηνάς συμβολίζει την Αθήνα και την νίκη.
Ο Κωνσταντίνος Βασιλας από το Γυμνάσιο Κομποτιού Άρτας, ονόμασε το έργο του Ηλιοβασίλεμα αλά ελληνικά. Και έγραψε: «Το έργο έχει σκοπό να αναδείξει το γαλήνιο τοπίο και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της χώρας μας. Παράλληλα, απεικονίζονται το κότερο (ονομάζεται 'Αφροδίτη' διότι συμβολίζει την ομορφιά) τα ευτυχισμένα δελφίνια και οι περήφανοι γλάροι που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας. Τέλος, ήταν αδύνατο να μην υπάρχει έστω ένα μικρό, αλλά παραδεισένιο νησί».

Ο φιναλίστ στην κατηγορία Λύκειο, ο Ελεζι Γκεραλντ από το 1ο γενικό Λύκειο Κομοτηνής, συνδύασε το τότε με το... τώρα και ονόμασε το έργο του Ελλάδα, η μητέρα κάθε πολιτισμού. «Οι επιστήμες, η πολιτική, η φιλοσοφία, οι τέχνες, το θέατρο και η αρχιτεκτονική ξεκίνησαν ως όραμα και υλοποιήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα. Μεγάλες και πασίγνωστες μορφές στους παραπάνω τομείς είναι π.χ. ο Μ. Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης, ο Περικλής, τους οποίους έχω ζωγραφίσει. Το σχέδιο μου είναι εμπνευσμένο από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό που με τις αξίες και τις ιδέες του φώτισε την ανθρωπότητα και έθεσε τα θεμέλια του Δυτικού πολιτισμού», έγραψε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου