Πέμπτης...ταξίδια!!! Πέμπτης...book!!!

Η Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου Πρασινάδας σας καλωσορίζει στο ηλεκτρονικό βιβλίο της.

Ένα ηλεκτρονικό βιβλίο γεμάτο ταξίδια, εργασίες, ζωγραφιές, κείμενα, ποιήματα, σπαζοκεφαλιές, αστεία, εικόνες, γέλια, χαρές ...

Ελάτε να σας ξεναγήσουμε με κέφι και χαμόγελο...

Βίρα τις άγκυρες...

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013


Αγαπάμε το περιβάλλον


Μας ήρθε το παρακάτω μήνυμα:

Ανακοίνωση Έκθεσης δημιουργιών από ανακυκλώσιμα/"άχρηστα" υλικά, τέχνη από σκουπίδια

 (trash art)

Αγαπητοί φίλοι της ΕΕΠΦ, 
Υπάρχουν τόσα πολλά, χρησιμοποιημένα ή και αχρησιμοποίητα αντικείμενα ακόμα και κομμάτια τους, «άχρηστα» πράγματα, σκουπίδια, στα σπίτια μας ή κάπου εκεί έξω. Ας τα μετατρέψουμε, ας τα ξαναζωντανέψουμε μέσω μιας άλλης χρήσης. Ας φτιάξουμε κάτι όμορφο από «κάτι για πέταμα»…..
Γιατί να ξοδεύουμε χρήματα και να προσθέτουμε στη Γη μας σκουπίδια αγοράζοντας υλικά, ενώ γύρω μας υπάρχουν τόσα όμορφα και περίεργα πράγματα τα οποία μπορούμε να μεταμορφώσουμε σε μικρά και μεγάλα χρηστικά ή και διακοσμητικά έργα;
Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Β’/βάθμιας Εκπ/σης Ν.Ρεθύμνης διοργανώνει «Έκθεση δημιουργιών από ανακυκλώσιμα/«άχρηστα» υλικά», τέχνη από σκουπίδια (trash art)», στο πλαίσιο του Δικτύου Π.Ε. «Φύση χωρίς Σκουπίδια».
Η Έκθεση θα γίνει στην Αθήνα, τέλος Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου (για την ακριβή ημερομηνία θα ενημερωθείτε με νεότερη επιστολή).
Οι μαθητές Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης με την καθοδήγηση των δασκάλων τους θα δημιουργήσουν αντικείμενα κατάλληλα για έκθεση. Οι δημιουργίες αυτές προτείνεται να είναι μικρών διαστάσεων (κατά προτίμηση έως 50 εκατοστά) ώστε να υπάρχει δυνατότητα εύκολης αποθήκευσης και αποστολής στα γραφεία της ΕΕΠΦ στην Αθήνα. Σε περίπτωση που οι διαστάσεις είναι μεγαλύτερες, τότε μπορεί να φωτογραφηθούν και να σταλεί η φωτογραφία.
Σας προτείνουμε να δημιουργήσετε αυτά τα αντικείμενα και να τα παρουσιάσετε στο σχολείο σας στις εκδηλώσεις για την ημέρα περιβάλλοντος. Στη συνέχεια μπορείτε να τα διατηρήσετε ως εκθέματα ή να τα αποθηκεύσετε στο σχολικό σας χώρο και να αποστείλετε στην ΕΕΠΦ αυτά που θα επιλέξετε, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2013). Αυτό το προτείνουμε ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα λόγω των αλλαγών μαθητών και εκπαιδευτικών με τη μετάβαση από τη σχολική χρονιά 2012-2013 στη 2013-2014.
Η κάθε ομάδα θα στείλει για την Έκθεση έως 2 δημιουργίες. Οι καλύτερες δημιουργίες προς Έκθεση, θα επιλεχθούν από ειδική Επιτροπή.
Κατά την τελετή έναρξης της Έκθεσης θα γίνει και βράβευση των καλύτερων έργων των σχολείων που θα συμμετάσχουν με τις κατασκευές τους.
Φωτογραφίες των εκθεμάτων αυτών θα αναρτηθούν και στην Ιστοσελίδα της ΕΕΠΦ.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν σε όσους δηλώσουν συμμετοχή στην Έκθεση.

Εμείς θα πάρουμε μέρος! Εσείς;

Lilium rhodopaeum

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου