Πέμπτης...ταξίδια!!! Πέμπτης...book!!!

Η Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου Πρασινάδας σας καλωσορίζει στο ηλεκτρονικό βιβλίο της.

Ένα ηλεκτρονικό βιβλίο γεμάτο ταξίδια, εργασίες, ζωγραφιές, κείμενα, ποιήματα, σπαζοκεφαλιές, αστεία, εικόνες, γέλια, χαρές ...

Ελάτε να σας ξεναγήσουμε με κέφι και χαμόγελο...

Βίρα τις άγκυρες...

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Πάμε σινεμά;

   Οι κινηματογράφοι μας περιμένουν.Οι ταινίες που παίζονται στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή τη βδομάδα είναι: 
  • Παραμύθια των Αδελφών Γκριμ στο Σύγχρονο Σινεμά

Παραμύθια των Αδελφών Γκριμ
σε σύγχρονες κινηματογραφικές ταινίες
Ο γενναίος ραφτάκος
Σταχτοπούτα
Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι

Κινηματογράφος για παιδιά
Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, 9 και 30 Μαρτίου 2013, ώρα 18.00
Goethe-Institut Thessaloniki, Βασ. Όλγας 66, αίθουσα εκδηλώσεων

στα γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους
Είσοδος ελεύθερη
Επικοινωνία: 30 2310 889620
Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013,
ώρα 18.00

Ο γενναίος ραφτάκος
Σκηνοθεσία: Christian Theede
με τους Kostja Ullmann, Karoline Schuch, Axel Milberg, Dirk Martens, Hannelore Hoger κ.α.
ταινία για παιδιά, 58 λεπτά, 2008
"Μ' έναν σπάρο ... εφτά τρυγόνια" - ο νεαρός ήρωας που υποστηρίζει αυτό για τον εαυτό του, δεν είναι άλλος από τον γενναίο ραφτάκο καθώς κατάφερε να σκοτώσει εφτά μύγες με τη μία. Για τον λόγο αυτό, πιστεύει ότι είναι πλασμένος για μεγαλύτερα πράγματα και ξεκινά να ταξιδεύει, αναζητώντας περιπέτειες. Αρχικά θα συναντήσει μια συμμορία από γίγαντες, τους οποίους θα καταφέρει να ξεγελάσει. Αργότερα θα φτάσει στον εκκεντρικό βασιλιά και την πανέμορφη κόρη του, Πάουλα. Αν καταφέρει να σώσει το βασίλειο, η Πάουλα γίνει γυναίκα του.
Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013, ώρα 18.00
Σταχτοπούτα
Σκηνοθεσία: Uwe Janson
με τους Aylin Tezel, Barbara Auer, Pheline Roggan, Florian Bartholomäi, Anna Brüggemann, Harald Krassnitzer κ.α.
ταινία για παιδιά, 59 λεπτά, 2011
Η Σταχτοπούτα ζει μαζί με τη μητριά της και την αδελφή της. Ωστόσο, δε της συμπεριφέρονται σαν μέλος της οικογένειας και είναι αναγκασμένη να κάνει όλες τις δουλειές. Οι κακομεταχειρίσεις της μητέρας όμως, δε θα εμποδίσουν τη Σταχτοπούτα να πάει στο χορό. Εκεί θα βρισκεται ο Πρίγκιπας, ο οποίος ψάχνει τη Πριγκίπισσά του.
Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013, ώρα 18.00
Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι
Σκηνοθεσία: Thomas Freundner
με τους Sonja Kirchberger, Laura Berlin, Nicolas Artajo/Kwasniewski, Jorg Sch[ttauf, Jaecki Schwarz κ.α.
ταινία για παιδιά, 59 λεπτά, 2008
Η κακιά μητριά προσπαθεί να δολοφονήσει τη θετή κόρη της, για να θεωρείται η ίδια της, η ομορφότερη γυναίκα σ' όλοκληρη τη χώρα. Η Χιονάτη καταφέρνει να δραπετεύσει και βρίσκει καταφύγιο στους επτά νάνους. Συνεχίζει όμως να κινδυνεύει, καθώς το μαγικό καθρεφτάκι εξακολουθεί να λέει στη βασίλισσα, ότι η Χιονάτη είναι η ωραι΄τοερη σ' όλοκληρη τη χώρα. Οργισμένη η βασίλισσα, προσπαθεί να τη δολοφονήσει μ' ένα δηλητηριασμένο μήλο. Μόνο ένας Πρίγκιπας μπορεί να σώσει τώρα τη Χιονάτη.


Το κυνήγι των χαμένων δεινοσαύρων

ένας μοναδικός συνδυασμός ταινίας και
ζωντανής παράστασης για παιδιά
στο ΝΟΗΣΙΣ
Δεινόσαυροι: Οι Γίγαντες της Παταγονίας
Ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο και δείτε τα προϊστορικά αυτά τέρατα να ζωντανεύουν: Τον γιγαντιαίο φυτοφάγο Αργεντινόσαυρο, το μεγαλύτερο ζώο που έχει περπατήσει ποτέ πάνω στη γη, τον αντίπαλό του τον Γιγαντόσαυρο και φυσικά τον διάσημο T-Rex (ταινία 3D, στο Κοσμοθέατρο, διάρκεια 40΄) .
Το κυνήγι των χαμένων δεινοσαύρων
Μετά το τέλος της ταινίας παρακολουθήστε τη ζωντανή αυτή παράσταση, όπου ένα δεινοσαυράκι θα βοηθήσει τον Dr. ΝΟΗΣΙΣ και τους μικρούς τους φίλους να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο των δεινοσαύρων (διάρκεια παράστασης 45’).
Κυριακή 3, 10, 17 και 24 Φεβρουαρίου 2013
Στις 11.15
Γενική είσοδος: 7 Ευρώ

  • 3 D - Ψάχνοντας το Νέμο.   

  •     Εξαιτίας της επίθεσης ενός καρχαρία στη γειτονιά όπου ζούσαν οι γονείς του κλοουνόψαρου Νέμο, το μόνο ψάρι που διασώζεται είναι ο πατέρας του, Μάρλιν, και το αυγό του Νέμο που ακόμη δεν έχει εκκολαφθεί.
    Η υπερπροστατευτικότητα του Μάρλιν στη μετέπειτα ζωή του μοναχογιού του, Νέμο, θα τον οδηγήσει σε μια επικίνδυνη πράξη, που θα έχει ως αποτέλεσμα την απαγωγή του από δύτες.
    Ο πατέρας του θα πρέπει να περάσει από χίλια κύματα για να τον σώσει και να τον ξαναφέρει κοντά του.
    Το «Ψάχνοντας τον Νέμο» είναι μια ταινία ορόσημο που απέσπασε το Όσκαρ Kαλύτερης Tαινίας Kινουμένων Σχεδίων καθώς και θριαμβευτικές κριτικές.
    Συνεχίζει μέχρι σήμερα, σχεδόν μια δεκαετία μετά, να θεωρείται μια από τις καλύτερες στιγμές κινουμένων σχεδίων στην ιστορία του σινεμά με αξέχαστους πρωταγωνιστές κι ένα υποδειγματικό σενάριο. Η τεράστια καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία της Disney/Pixar επιστρέφει στις αίθουσες τρισδιάστατη κι ακόμα πιο εντυπωσιακή                                   Σενάριο: Andrew Stanton, Bob Peterson, David Reynolds
    Ακούγονται: Ντίνος Σούτης, Θοδωρής Αθερίδης, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Σωκράτης Ντούνης

  • Ραλφ, Η Επόμενη Πίστα (μεταγλωτ.)

  • Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων
    Annie Awards (2013)
    Η Disney κι ο βραβευμένος με Emmy® σκηνοθέτης Rich Moore (`The Simpsons`, `Futurama`) εμπνέονται από τον μικρόκοσμο των video games και παρουσιάζουν το "Ραλφ, η επόμενη πίστα", μια απολαυστική κωμωδία κινουμένων σχεδίων με πρωτότυπο σενάριο, δυνατούς χαρακτήρες και πολλές διασκεδαστικές και πανέξυπνες αναφορές στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
    Ο Ραλφ γνωστός ως Καταστροφέας είναι κακός ή τουλάχιστον έτσι του επιβάλλει ο άχαρος ρόλος που παίζει εδώ και δεκαετίες σ' ένα κλασικό πια video game. Απέναντί του έχει τον καλό της υπόθεσης, τον Fix-It Felix που τον επισκιάζει σε εκνευριστικό βαθμό. Όταν ο Ραλφ αποφασίζει ότι βαρέθηκε να παίζει τον κακό, παίρνει την κατάσταση στα στιβαρά του χέρια του και ξεκινάει μια περιήγηση σε όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Σκοπός του είναι να αποδείξει ότι έχει όλα τα φόντα για να είναι κι αυτός ήρωας. Από τους καλούς. Στη διαδρομή του από γενιά σε γενιά video games θα συναντήσει την σκληροτράχηλη Sergeant Calhoun, αλλά και την απροσάρμοστη κι εριστική Vanellope von Schweetz, ενώ κάποια στιγμή θα απελευθερωθεί ένας θανάσιμος εχθρός που απειλεί όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Θα προλάβει ο Ραλφ να αποδείξει ότι είναι ήρωας πριν ανάψει το Game Over;
    Ακούγονται οι ηθοποιοί:
    Βασίλης Αξιώτης, Κλεοπάτρα Ροντήρη, Όθωνας Μεταξάς, Ιφιγένεια Στάικου, Αντρέας Ευαγγελάτος, Αφροδίτη Αντωνάκη, Κώστας Τσάκωνας, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Στεφόπουλος, Σοφία Τσάκα, Ηλίας Ζερβός



    Οι Περιπέτειες του Σάμμυ 2 (Μεταγλ.)
    Η πιο αγαπημένη χελωνίτσα όλου του κόσμου επιστρέφει σε μια ακόμα εκπληκτική περιπέτεια με την υπογραφή του Μπεν Στάσεν.
    Κωμωδία, ένταση και συναίσθημα, σε μια ιστορία που θα συναρπάσει το κοινό σε όλο τον κόσμο.
    Ο Σάμι και ο Ρέι, δύο θαλάσσιες χελώνες και φίλοι από παιδιά, επιστρέφουν στα οικεία νερά της Μπάχα, στην Καλιφόρνια, για να μάθουν τα κατατόπια σε δύο μικρά χελωνάκια, τον Ρίκι και την Έλλα. Ξαφνικά, θα βρεθούν στα δίχτυα ενός λαθροκυνηγού, ο οποίος θα τους πουλήσει σε ένα μεγαλοπρεπές ενυδρείο στο Ντουμπάι. Ο βασιλιάς του ενυδρείου, ο ιππόκαμπος Μπιγκ Ντι, θα τους στρατολογήσει ως επίλεκτους της ομάδας του, για την μεγάλη απόδραση που ετοιμάζει.
    Ο Σάμι όμως και ο Ρέι, μαζί με τους καινούργιους τους φίλους – ένα αυστραλιανό μπλόμπφις, το γλυκό χταποδάκι Άναμπελ και μια ολόκληρη οικογένεια πιγκουίνων – αποφασίζουν να σχεδιάσουν μόνοι τους, τη δική τους απόδραση.








    Ξενοδοχείο για Τέρατα (μεταγλ.)
    Καλώς ήλθατε στο «Ξενοδοχείο για Τέρατα», το πολυτελές θέρετρο του Δράκουλα, όπου τα τέρατα και οι οικογένειές τους μπορούν να ξεδώσουν ελεύθερα, χωρίς να τα ενοχλεί η ανθρώπινη παρουσία.
    Ο Δράκουλας έχει καλέσει για ένα Σαββατοκύριακο μερικά από τα πιο διάσημα τέρατα του κόσμου, τον Φράνκεσταϊν και τη Νύφη του, τη Μούμια, τον Αόρατο Άνθρωπο, μια οικογένεια λυκανθρώπων και πολλούς άλλους για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 118α γενέθλια της κόρης του Mavis.
    Για τον Δράκουλα, η φιλοξενία όλων αυτών των θρυλικών τεράτων κάθε άλλο παρά πρόβλημα είναι. Αυτό το ιδανικό σκηνικό όμως κινδυνεύει να καταρρεύσει από την παρουσία ενός κοινού θνητού που ανακαλύπτει εντελώς τυχαία το θέρετρο και ξετρελαίνεται με την Mavis.




    Πληροφορίες από την ιστοσελίδα "Η πόλη στον κόσμο".

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου