Πέμπτης...ταξίδια!!! Πέμπτης...book!!!

Η Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου Πρασινάδας σας καλωσορίζει στο ηλεκτρονικό βιβλίο της.

Ένα ηλεκτρονικό βιβλίο γεμάτο ταξίδια, εργασίες, ζωγραφιές, κείμενα, ποιήματα, σπαζοκεφαλιές, αστεία, εικόνες, γέλια, χαρές ...

Ελάτε να σας ξεναγήσουμε με κέφι και χαμόγελο...

Βίρα τις άγκυρες...

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013


Εκπαιδευτική επίσκεψη
στο Βλαχογιάννειο Μουσείο Νεότερης Ιστορίας και Τέχνης
και στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας



   Σήμερα επισκεφτήκαμε την όμορφη Βέροια αψηφώντας το ψιλόβροχο και την ομίχλη. Αρχικά επισκεφτήκαμε το Βλαχογιάννειο Μουσείο Νεότερης Ιστορίας και Τέχνης.


   Το μουσείο, που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Βέροιας, στεγάζεται σε κτίριο που παραχώρησε η οικογένεια Βλαχογιάννη, με σκοπό να συμβάλλει στη διατήρηση της μνήμης του νεότερου Ελληνισμού και ειδικότερα να προβάλλει την ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα και την εκκλησιαστική τέχνη της περιοχής Βέροιας από τη βυζαντινή εποχή μέχρι τις ημέρες μας.
   Στον πρώτο όροφο, που είναι αφιερωμένος στο Μακεδονικό Αγώνα, εκτίθενται ξίφη, μετάλλια, εγχειρίδια, διπλώματα, προσωπικά αντικείμενα, τοπικές ενδυμασίες, που παραχωρήθηκαν από τους απογόνους των Μακεδονομάχων, με σκοπό να κάνουν γνωστή τη δράση των ντόπιων, αλλά και των ανταρτών από το τότε ελληνικό βασίλειο για την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τον τουρκικό ζυγό και την αντίσταση στη δράση των Βουλγάρων κομιτατζήδων. Τα εκθέματα αυτά συνοδεύονται από φωτογραφίες εποχής, επεξηγηματικά κείμενα και πίνακες. Σε αίθουσα του ορόφου μάλιστα αναγράφονται όλα τα ονόματα αυτών που αγωνίστηκαν στη Μακεδονία. (  Πηγή: imma.edu. gr )
   Στο δεύτερο όροφο εισαγόμαστε στον κόσμο και την καθημερινότητα της στρατιωτικής ζωής. Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να εξετάσει από κοντά τις στρατιωτικές ενδυμασίες, έγγραφα και εξοπλισμούς τόσο σε καιρό ειρήνης όσο και σε καιρό πολέμου. Επίσης μπορεί να δει και στολές από παρεμφερείς ειδικότητες όπως π.χ. νοσοκόμες, αλλά και ξένων χωρών. ( Πηγή:  kathemera. gr )
 Τον κ. Ντόντο Κανέλλο ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την ξενάγηση και υποσχόμαστε να τον ξαναεπισκεφτούμε.















Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση " Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας " του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε διασκευή του Γιάννη Καλατζόπουλου.
   





   
   Ήταν μια πολύ όμορφη παράσταση γεμάτη τραγούδια, χορούς και αστεία πειράγματα! Συγχαρητήρια στους συντελεστές !!!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου